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Privately-Owned Medical Equipment Used at Boston Medical Center 

 

In keeping with Boston Medical Center’s mission to provide exceptional care without exception, 

patients in certain circumstances may use privately-owned medical equipment while receiving 

care at Boston Medical Center. I have asked to use my own ________________________   while 

I receive care at Boston Medical Center.  

 

I understand and agree that Boston Medical Center is not responsible for determining the 

condition of this equipment. The use or inspection of this equipment by Boston Medical Center 

does not mean that Boston Medical Center is warranting that the equipment is safe and effective. 

 

I have properly maintained this equipment. I understand how to use it safely and correctly. To my 

knowledge, this equipment safe and effective. I am not aware of any defects or product recalls 

affecting this equipment.   

 

I agree to assume full financial and legal responsibility for injury or damage of any kind caused 

by this equipment.   

 

I understand that Boston Medical Center may use substitute equipment if there is a problem with 

this equipment or if I become unable to direct its use. 

 

 

_____________________________________________        

Signature of Patient 

_____________________________________________  

Printed Name of Patient 

 

 

Date:___________________Time:_________________ 

 

 

Patients: Please keep a copy of this consent form with you while you are inpatient at 

Boston Medical Center. 

 

BMC Providers: Please see Policy 3.00.300 for more information. 


